Edició 2257

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 29 de setembre del 2024
Edició 2257

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 29 de setembre del 2024

Junts insta el PSOE a presentar una proposta de dèficit que “realment millori la situació de Catalunya i dels catalans”

Afirmen que una "bona base per començar a negociar" és la resolució del Parlament que reservava un terç dels objectius per a les comunitats autònomes

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya ha deixat clar diverses vegades que, si el PSOE vol tirar endavant les seves iniciatives, aquestes han de negociar-se abans i no pas imposar-se, com pretén el Govern espanyol. Ara que aquest s’ha mostrat disposat a dialogar i a arribar a un acord amb la formació de Puigdemont, la portaveu del partit al Congrés, Míriam Nogueras, ha instat el PSOE a confeccionar uns nous objectius d’estabilitat que tinguin com a punt de partida una resolució del Parlament del 2014 que instava a destinar un terç dels objectius de dèficit per a les comunitats autònomes, i que diferia de la proposta que volia aprovar el Govern espanyol.

Publicitat

La resolució del Parlament de Catalunya que Nogueras vol recuperar va aprovar-se el 2014 amb els vots del PSC, i reclamava al govern espanyol la reserva d’un terç dels objectius de dèficit per a les comunitats autònomes. En aquesta resolució del Parlament, segons Nogueras, el PSOE “té una bona base per començar” a negociar.

D’altra banda, la proposta que s’havia de votar el pròxim dijous suposava un sostre de despesa de 40.000 milions d’euros dels quals l’Estat se’n quedava 35.000; una proposta insuficient per a Catalunya a ulls de Junts. L’executiu espanyol s’ha vist forçat a retirar la tramitació parlamentària per manca de suports, arran de la negativa de Junts i del PP a votar-hi a favor. Així, Nogueras s’ha mostrat satisfeta pel fet que el PSOE “sembla” que “comença a entendre” que “si volen que passin coses diferents han de fer coses diferents”, arran de la retirada de la tramitació dels objectius d’estabilitat per manca de suport.

“Un cop retirada la proposta, el que haurien de fer és allò que no han fet, que és negociar i presentar una proposta que realment millori la situació de Catalunya, dels catalans, de la Generalitat de Catalunya i també dels ajuntaments“, ha dit en roda de premsa al pati del Congrés. “Nosaltres no ens conformem amb molles”, ha sentenciat, i “només tindran els vots de Junts per Catalunya si hi guanya Catalunya”.

Et pot interessar  Rull apel·la a l'"orgull" de ser catalans i el caràcter integrador durant el discurs de l'Onze de Setembre al Parlament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut