Edició 2257

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 29 de setembre del 2024
Edició 2257

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 29 de setembre del 2024

Junts i ERC secunden la reprovació del ministre Óscar Puente al Senat

Els independentistes han aprofitat una moció del PP per denunciar el caos ferroviari

|

- Publicitat -

El Senat ha reprovat aquest dimecres al ministre de Transports, Óscar Puente, gràcies a la majoria absoluta del PP i els vots d’altres formacions, com Junts i ERC. Els populars han impulsat la iniciativa per denunciar els exabruptes del ministre i el suposat paper del seu ministeri al ‘Cas Koldo’ de presumpta corrupció el compra de material sanitari durant la pandèmia. Tanmateix, les formacions independentistes han aprofitat la moció per denunciar un cop més els problemes del servei ferroviari a Catalunya, particularment a la xarxa de Rodalies. La reprovació ha tirat endavant amb 155 a favor, 100 en contra i tres abstencions.

Publicitat

En la defensa de la moció, la senadora popular Carmen López ha dit que Puente es dedica a insultar i sembrar discòrdia en intervencions i missatges a les xarxes. “Avantposa els seus interessos i la seva imatge personal a les responsabilitats reals del seu càrrec”, ha denunciat recordant també el xoc amb el president d’Argentina, Javier Milei.

“El clientelisme polític, la corrupció i la falta de control han convertit el ministeri de Transports en un desgovern absolut que intenten blanquejar cessant als papers secundaris de la trama”, ha asseverat. Finalment, el PP ha denunciat la gestió “nefasta” de Puente en l’àmbit ferroviari i els efectes que això té per a milions de ciutadans.

Precisament els problemes amb els trens han facilitat que els partits independentistes se sumessin a la reprovació de la cambra alta al ministre. Per part de Junts, el senador Eduard Pujol ha argumentat que Catalunya té “totes les raons” per desautoritzar al titular de Transports en un context de problemes acumulats que van del “malson” de Rodalies a les incidències als regionals o l’alta velocitat.

Et pot interessar  ERC qualifica "d'insuficient" i reclama ampliar el pla alternatiu a Rodalies entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders

Per part d’ERC, la senadora Laura Castel ha lamentat el “madridcentrisme” de la premsa i l’oposició de la capital, que només es mobilitza quan els problemes ferroviaris afecten el cor de l’Estat. “Fa dècades que la situació ferroviària està deteriorada”, ha afirmat abans de criticar a Puente per, malgrat això, dir recentment que el tren està avui el seu “millor moment”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut