Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Junqueras insisteix que “la B” es va configurar durant el seu empresonament: “Hi havia gent que no volia que ho sabés”

L'expresident d'ERC afirma que es va organitzar de manera que ni ell, ni l'Executiva ni el Consell Nacional ho sabéssin

|

- Publicitat -

L’expresident d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit a desvincular-se de l’estructura B del partit, la qual duia a terme actes de contracampanya i atacs de falsa bandera per tal de fer guanyar notorietat a ERC. Durant l’acte de presentació de la seva candidatura, Militància Decidim, Junqueras va acusar la direcció del partit d’haver pres decisions al marge de la presidència aprofitant que ell era a la presó. Dos dies després de presentar la candidatura, l’expresident republicà ha reafirmat aquestes declaracions, tot insistint que “hi havia gent que “no volia que sabés” l’existència de l’estructura paral·lela.

Publicitat

Junqueras ha assegurat que va conèixer l’estructura B “fa poques setmanes”, quan els mitjans la van revelar arran de la implicació de militants d’ERC en l’escàndol dels cartells que difamaven els germans Maragall. La direcció del partit, tot i que va negar-ho al principi, coneixia aquesta organització paral·lela, tal com demostren els missatges entre Marta Rovira i altres membres de la direcció en els quals la secretària demanava si encara quedava algú a “la B”. Una filtració que va deixar en molt mal lloc a Rovira, a la qual ella va respondre amb un comunicat on afirmava tenir “captures” de missatges que també posarien en un compromís altres companys del partit.

L’expresident, però, insisteix que ell no va tenir res a veure amb la configuració de l’estructura B, la qual ha recordat que va posar-se en funcionament el 2018, precisament quan ell estava empresonat arran de l’1-O. “Es va organitzar quan jo estava a la presó, perquè ni jo ni l’Executiva ni el Consell Nacional ho sabéssim. No vaig tenir l’oportunitat de saber-ho, hi havia gent que no volia que ho sabés” ha dit Junqueras a RAC1. Preguntat pel motiu pel qual se li hauria volgut amagar, l’expresident ha respost que “perquè no en tenien confiança o perquè sabien que aquest tipus de coses no tindrien el meu aval“.

Et pot interessar  Turull diferencia Puigdemont i Junqueras: "El president no fa 13 anys que lidera un partit ni ve d'un cicle de derrotes"

Sobre el comunicat de Rovira en el qual afirmava tenir proves comprometedores d’altres companys de partit, Junqueras ha assegurat que “no existeixen les captures que podrien anar en contra mi”. “No ha existit mai cap missatge comprometedor”, ha insistit l’expresident d’ERC, que ha aprofitat per rebaixar el to contra Rovira afirmant que “sé que durant molt temps era impossible que ella sabés una cosa així i ho permetés”.

Per últim, Junqueras ha abordat el pacte d’investidura pel qual ERC va investir Salvador Illa com a president a canvi d’un finançament singular i just per a Catalunya. El dirigent republicà pràcticament no va pronunciar-se sobre l’acord abans de la consulta a la militància, que el va avalar amb pocs vots de diferència respecte als seus detractors. L’expresident, tot i que no ha entrat a valorar-lo, ha expressat alguns dubtes respecte a l’acord, com ara respecte a la quota de solidaritat del finançament. “Com serà? Com de gran serà?”, s’ha qüestionat Junqueras sobre aquesta, assegurant que aquest element condiciona el resultat de l’acord.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut