Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Illa es compromet a dialogar “de bona fe” i “sense presses i sense pauses”: “Avantposaré els interessos de Catalunya”

El líder del PSC aposta per un pacte progressista "sòlid i ambiciós" amb ERC i els Comuns

|

- Publicitat -

El líder del PSC, Salvador Illa, s’ha compromès a dialogar “de bona fe” durant els pròxims dos mesos per aconseguir els suports necessaris per a la seva investidura. Durant la seva intervenció en el marc del ple que ha activat el compte enrere per a una investidura o una repetició electoral, Illa ha assegurat que, fins al 26 d’agost, negociarà “activament, metòdicament, respectuosament i sense presses i sense pauses”. “M’hi esforçaré”, ha promès, tot afegint que és conscient que el PSC té un suport “ampli” al Parlament però “no suficient”. “Avantposaré els interessos de Catalunya i el bé comú”, ha garantit. Illa ha remarcat que no hi ha cap altra opció que no sigui “un pacte progressista sòlid i ambiciós” amb ERC i els Comuns.

Publicitat

Durant l’acte equivalent Illa ha justificat haver demanat “més temps” al president del Parlament, Josep Rull, per treballar els seus suports per a la investidura. “Vull fer les coses ben fetes”, ha insistit.

El socialista aposta per un pacte “sòlid, ambiciós i fet des del convenciment” que creu que “retornarà l’esperança i la il·lusió a Catalunya”. Illa vol un acord que “generi prosperitat” i “afermi els valors progressistes” en un context d’auge de l’extrema dreta”. També s’ha conjurat per “enfortir i desplegar el potencial de la cultura catalana amb una singular atenció a la llengua”.

Et pot interessar  Comín retrata el PSC com el "responsable de l'atropellament a la democràcia catalana" pel recurs al Constitucional
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut