Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

Illa demanarà més temps per a negociar la investidura amb ERC i Comuns

El candidat socialista rebutja frontalment abstenir-se en el debat d'investidura de Puigdemont

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, no se sotmetrà al ple d’investidura del dia 25 de juny i, de fet, demanarà més temps per a negociar la investidura amb les formacions d’ERC i Comuns Sumar. Així ho ha confirmat aquest dimarts el líder socialista en una entrevista a la Cadena SER, on també ha insistit que no s’abstindrà en la investidura de Carles Puigdemont, de manera que Junts no assoliria els suports necessaris per a tirar endavant la seva candidatura.

Publicitat

“Comunicaré que em presentaré a la investidura, però li diré que necessito més temps per forjar una majoria progressista, integrada pel PSC, Esquerra i Comuns. Li diré que vaig a la investidura, però que necessito més temps per acordar l’única majoria que pot fer viable aquesta investidura” ha explicat Salvador Illa, referint-se a la reunió que té prevista aquest mateix dimecres amb el president del Parlament, Josep Rull.

Illa s’ha mostrat confiat que Rull “complirà amb la seva obligació institucional” i que recorrerà a l’acte equivalent a una investidura fallida, el qual automàticament activarà el compte enrere de dos mesos per a formar una majoria i evitar una repetició electoral. Amb l’acte equivalent, la investidura hauria de decidir-se com a màxim el 25 d’agost; en cas que arribat el dia no hi hagi acord per investir cap candidat, es celebrarien unes noves eleccions a mitjans d’octubre.

Pel que fa a facilitar la investidura de Carles Puigdemont, el socialista ha tornat a rebutjar frontalment una abstenció per part del PSC, la qual és imprescindible perquè els de Junts tirin endavant la seva proposta. “D’entrada, Puigdemont té 74 vots en contra del PSC, PP, Vox i Comuns. No té viabilitat la seva investidura” ha asseverat Illa.

Et pot interessar  Feijóo defensa que el PP pot "parlar" amb Junts perquè "tenen representació al Congrés i tenen vots darrere"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut