Edició 2164

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 28 de juny del 2024
Edició 2164

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 28 de juny del 2024

Illa comunica a Rull que li cal “més temps” per buscar suports

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha comunicat oficialment al president del Parlament, Josep Rull, que necessita “més temps” per buscar suports a la seva candidatura com a president de la Generalitat. Illa ha remarcat que busca una majoria “progressista” de la mà d’ERC i Comuns Sumar, però ha assegurat que no vol “posar pressa a ningú” i no es marca cap calendari més enllà del límit legal per a la investidura, a finals d’agost. D’altra banda, a la reunió amb Rull també l’ha advertit que “en cap cas” s’abstindrà a la investidura de cap altre candidat, en referència a la investidura de Carles Puigdemont.

Publicitat

A la reunió amb Rull, que ha durat prop de mitja hora, Illa ha confirmat la seva intenció de presentar-se a la investidura per presidir la Generalitat. Tanmateix, també li ha deixat clar que, de moment, necessita “més temps”. Els socialistes ja han començat converses amb ERC i els comuns per buscar una majoria “progressista”. Un cop finalitzada la reunió, en roda de premsa, el candidat socialista ha assegurat que està “tranquil” i que és “positiu i optimista”.

“La nostra legislació marca un termini i vull fer les coses ben fetes, amb solidesa, enraonades i clares”, ha insistit. Per això ha subratllat que el seu límit per arribar a l’acord és el que fixa el calendari, a finals d’agost. No ha volgut concretar, però, si en cas de no aconseguir els suports necessaris es presentaria igualment a la investidura, tot i que ha assegurat que no vol “fer perdre el temps a ningú, i menys als catalans”. En qualsevol cas, el socialista assegura que no contempla l’escenari de repetició electoral.

Et pot interessar  Rull promet a Wagensberg garantir el dret a vot dels diputats exiliats

Sobre les negociacions, després que ERC hagi fixat el finançament singular com una de les condicions per al pacte Illa ha afirmat que la qüestió del finançament és “un problema real no només per a Catalunya però també per a Catalunya”. Tot i que des d’ERC ja s’hagi demanat la implicació del govern espanyol en la negociació, Illa ha assegurat que “les decisions que corresponguin a la investidura es prendran a Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut