Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Godàs: “Si soc el president d’ERC no hi haurà cap estructura B. No es pot dir el mateix de qui ha presidit el partit”

Creu que el futur de l'independentisme és pitjor si després dels congressos de la tardor, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont lideren ERC i Junts

|

- Publicitat -

El candidat de Nova Esquerra Nacional per liderar ERC després del congrés, Xavier Godàs, assegura que si ell és president del partit “no hi haurà estructura B ni existirà cap mena de pràctica similar”. D’aquesta manera ha respost a Junqueras en una entrevista a ‘Nació Digital’. “No es pot dir el mateix de qui ha presidit fins ara el partit. Si tu estàs al capdavant d’una organització ets responsable d’allò que saps i del que no saps. No és creïble si lideres una organització tan important com ERC que diguis que en realitat no hi tens res a veure”, ha afegit. També s’ha mostrat molt crític amb els atacs contra la secretària general, Marta Rovira, que, segons ha dit, “ratllen l’agressió”.

Publicitat

Godàs recorda que quan es va crear l’estructura B Junqueras era president del partit. “Quan lideres passen coses que no són còmodes, però has d’assumir en primera persona el lideratge i entomar les tempestes”, ha dit. De fet, el rival de Junqueras al congrés del partit del 30 de novembre considera que Junqueras hauria d’haver estat president fins al final i no deixar el càrrec al juny.

El candidat de Nova Esquerra Nacional creu que el futur de l’independentisme és pitjor si després dels congressos de la tardor, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont lideren ERC i Junts respectivament. “No ho dic amb cap mena d’animadversió”, afegeix Godàs.

Una de les principals reivindicacions de la candidatura alternativa a Junqueras és que representen un lideratge coral. Godàs creu que “les organitzacions que concentren el seu èxit en la capacitat d’una o poques persones generen una aristocràcia poc política”.

Et pot interessar  La comissió de seguiment PSC-ERC del pacte d'investidura es posarà en marxa la setmana que ve

Pressupostos i relació amb el PSC

Per a Godàs, els pressupostos de la Generalitat per al 2025 que s’estan parlant amb el PSC no podran tirar endavant si no hi ha una “direcció estable” a ERC. I ha afegit que en el moment que hi hagi una direcció “tot això es podrà abordar més fàcilment”.

Sobre el PSC, Godàs s’hi refereix com a “adversari” i deixa molt clar que l’objectiu d’ERC és “batre’l”. Per això, descarta que els republicans acabin entrant al Govern presidit per Salvador Illa. “Amb el cicle acabat, ERC s’ha situat a l’oposició del Parlament. Ara ens hem de refer, fer molt bona feina a l’oposició i condicionar el Govern del PSC. No podem governar”, ha argumentat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut