Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Godàs descarta integrar-se a la candidatura de Junqueras: “L’objectiu és arribar al final del procés electoral”

El candidat de Nova Esquerra Nacional defensa que ERC "necessita ser més contundent a l'hora de cobrar les factures"

|

- Publicitat -

El candidat de Nova Esquerra Nacional per presidir ERC, Xavier Godàs, descarta integrar-se a l’equip d’Oriol Junqueras abans del congrés del 30 de novembre. “Que ara jo digui: ens han proposat tal cosa, vinga som-hi, no ho faré. L’objectiu és arribar al final del procés electoral havent convençut tanta gent com sigui possible”, ha dit en una entrevista a TV3. De fet, ha afegit que tenir l’aprovació de Junqueras seria “fantàstic” tot i admetre que és “complicadíssim”. En una altra entrevista a RAC1, l’exalcalde de Vilassar de Dalt ha explicat que no coneix personalment la secretària general, Marta Rovira, i que coneix “molt poc” Oriol Junqueras, amb qui va mantenir una conversa abans de l’estiu.

Publicitat

Godàs admet que la militància d’ERC, que és qui haurà de votar els principals càrrecs del parit el 30 de novembre, no el coneix. Però s’ha mostrat convençut que té temps per donar-se a conèixer. Segons ha explicat, fins ara la seva trajectòria dins d’ERC ha estat tenir una “militància orgànica modesta” i és la primera vegada que fa una “aposta orgànica”.

En el context polític actual, Godàs ha defensat que ERC “necessita ser més contundent a l’hora de cobrar les factures” i que s’ha de “concretar” l’acord d’investidura amb el PSC. Un acord que ha definit com a “puntual i conjuntural”. Godàs ha explicat que ell va votar a favor d’investir Salvador Illa en la consulta interna i s’ha mostrat partidari “d’enfortir” l’esquerra nacional que, segons diu, ha de representar ERC.

“Hem de poder mantenir una política d’aliances en funció del context que es vagi produint sense demanar permís ni a Junts, la dreta catalana, ni al PSC, l’esquerra sucursalista. Aquesta ERC supeditada que mira de reüll s’ha d’acabar”, ha defensat.

Et pot interessar  ERC recorda al govern espanyol que no pot donar per fet el seu 'sí' als objectius d'estabilitat

Preguntat per Rovira i Junqueras, Godàs ha explicat que no coneix personalment a l’actual secretària general del partit i que aquesta tampoc ha participat de les reunions de la candidatura de Nova Esquerra Nacional. Pel que fa a l’expresident d’ERC que vol tornar a liderar el partit, ha dit que “malauradament” coneix poc Junqueras i ha explicat que hi va tenir una conversa “agradable” abans de l’estiu.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut