Edició 2235

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 07 de setembre del 2024
Edició 2235

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 07 de setembre del 2024

Feijóo reuneix els seus barons per exhibir unitat davant el finançament singular

Els populars aposten per una negociació multilateral però discrepen sobre si acudir a les reunions que convocarà Sanchez

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, reuneix a partir de les 11 els presidents autonòmics del PP a Madrid en una cimera que ha de servir per exhibir unitat en contra del finançament singular per a Catalunya. La direcció del PP prova d’evitar un trencament de files després que el president espanyol, Pedro Sánchez, anunciés que convocarà tots els presidents autonòmics a la Moncloa en reunions bilaterals i prometés que el nou sistema de finançament aportarà més recursos a totes les autonomies. Els populars ja van exhibir unitat en contra del finançament singular en una declaració conjunta de la direcció i els presidents, però per ara no han estat capaços de plantejar un model alternatiu que englobi les seves demandes.

Publicitat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va provar de marcar la posició advertint els seus companys de files que Sánchez pretenia “subornar” els presidents populars per “diluir Feijóo”, i va anunciar que no assistiria a la cita bilateral amb el president espanyol.

Una posició que alguns dels seus companys, com els presidents dels governs del País Valencià, Múrcia o Extremadura, no semblen disposats a mantenir. El murcià Fernando López Miras va apuntar que aniria a la Moncloa a “dir a la cara” a Sánchez que des del 2009 els murcians estan essent “perjudicats pel sistema de finançament”.

La direcció del PP dona via lliure als seus presidents perquè assisteixin a la Moncloa, però aposta per abordar el finançament de manera bilateral en una Conferència de Presidents que Pedro Sánchez està disposat a convocar, però per parlar principalment del problema de l’habitatge, no de finançament.

Et pot interessar  ERC recorda a Illa que els seus vots "no estan garantits" i l'insta a complir els acords "sense excuses"

Independentment del fet que pensin o no assistir a les reunions que convocarà el president espanyol, previsiblement aquest divendres tots els presidents del PP insistiran en la necessitat d’abordar el finançament de manera multilateral i es comprometran a no negociar-lo de forma bilateral amb el govern espanyol.

La cita d’aquest divendres al palau dels Ducs de Pastrana, al centre de Madrid, culminarà amb una intervenció de Feijóo i també amb declaracions als mitjans dels presidents autonòmics.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut