Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

ERC trasllada al Govern que només negociarà el pressupost si hi ha “passes endavant” en el finançament singular

Els republicans insisteixen que uns eventuals comptes han d'incloure, "com a punt de partida i com a mínim", els compromisos de l'acord d'investidura

|

- Publicitat -

Primera reunió entre el Govern i ERC de cara als pressupostos, després que el Govern confirmés que ja havia obert converses amb els republicans i els Comuns de cara l’elaboració del projecte pressupostari. La consellera d’Economia i Finances, Alícia Romero, i el secretari general del Departament, Juli Fernández, han fet una primera presa de contacte amb representants d’ERC per abordar la negociació dels pressupostos per al 2025.

Publicitat

La reunió ha consistit en l’exposició de les línies generals dels comptes per part de la consellera. Al seu torn, ERC ha traslladat a Romero que els republicans només negociaran els comptes de l’any que ve si hi ha “passes endavant” en el finançament singular. La reunió, dos dies després que el govern aprovés el sostre de despesa per al 2025, s’ha celebrat al departament d’Economia.

Fonts republicanes han explicat a l’ACN que l’equip negociador ha advertit al Govern que, per explorar el suport d’ERC als pressupostos, abans hi ha d’haver “avenços” en el model de finançament pactat. Així mateix, Esquerra ha insistit que uns eventuals comptes han d’incloure, “com a punt de partida i com a mínim”, els compromisos de l’acord d’investidura que impliquen partida pressupostària.

Per part d’ERC han assistit a la reunió la portaveu parlamentària, Marta Vilalta; el portaveu a la comissió d’Economia al Parlament, Albert Salvadó; i el segon membre dels republicans a la mateixa comissió, Joan Ignasi Elena.

Et pot interessar  Vilalta lamenta els "linxaments personals" en el marc del debat congressual d'ERC
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut