Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Els sindicats convoquen una protesta el 26 de setembre davant la seu de Foment per la reducció de la jornada laboral

CCOO i UGT creuen que la negociació està "esgotada" i insten al govern espanyol: "És el moment de prendre decisions"

|

- Publicitat -

Els sindicats han convocat una protesta el pròxim dijous 26 de setembre a les 11.30h davant de la seu de Foment del Treball de Barcelona per “pressionar” per la reducció de la jornada laboral. CCOO i UGT creuen que “no hi ha marge” per arribar a un acord en el marc del Consell del Diàleg Social i veuen la negociació “esgotada”. És per aquest motiu que insten al govern espanyol a portar la mesura al Congrés dels Diputats i ressalten que és un “clam social”. “És el moment de prendre decisions”, ha dit el secretari general de CCOO, Javier Pacheco. “Ens mobilitzem davant la patronal per dir-li que no ens aturarem”, ha dit. Al seu torn, la UGT ha criticat que la CEOE “dilati de manera indeterminada” la negociació “sense concretar propostes”.

Publicitat

La mobilització del pròxim dijous a la capital catalana tindrà rèplica a la resta de capitals de demarcació -Girona, Tarragona i Lleida- i a Tortosa. També n’hi ha de convocades arreu de l’Estat. Els sindicats han assegurat que la protesta “no és un punt d’arribada”, sinó que preveuen fer-ne més fins a aconseguir la reducció de la jornada laboral de les 37,5 hores. “És el tret de sortida i no ens aturarem”, han assegurat CCOO i UGT.

Pacheco i Ros han carregat contra les “traves” i “problemes” que està posant la patronal i han assenyalat directament a la CEOE i Foment del Treball. “Volen bloquejar la negociació, dilatar per dilatar a veure si així van passant els anys, es convoquen eleccions i ja no hi ha reducció de la jornada laboral”, ha etzibat el líder de la UGT, Camil Ros.

Els sindicats han reiterat que reduir el temps de treball “és una demanda de la gent” i han negat que això “destrossi” l’organització de les empreses. Les organitzacions de treballadors calculen que la reducció de 2,5 hores de feina setmanals equivaldria a uns 14 dies més a l’any de vacances i creuen que aquestes particularitats s’han de definir en la negociació col·lectiva. “És impossible tenir una forma única i uniformista per a tots els sectors”, ha dit Pacheco.

Et pot interessar  Illa es reuneix per primera vegada a Palau amb els sindicats CCOO i UGT

Allunyar la mesura del “pim-pam” polític

CCOO i UGT han reiterat que hi ha un “bloqueig permanent” per part de la patronal i per aquest motiu han demanat al govern espanyol portar la proposta al Congrés dels Diputats. “El govern el que ha de fer és governar i garantir la majoria parlamentària perquè es pugui aprovar”, han dit. Els líders de les dues organitzacions han opinat que la reducció de la jornada laboral és “clau” i consideren que és “l’element més important” després de la llei d’amnistia.

Els secretaris generals dels sindicats també han llançat un missatge als partits polítics. “Que treguin la reducció de la jornada laboral del pim-pam polític i que facin el que la majoria de la gent vol”, ha dit Ros. CCOO i UGT han remarcat que hi ha una majoria de la població que vol treballar menys hores, segons les enquestes.

Sobre la viabilitat que la mesura tingui llum verda al Congrés, els sindicats han opinat que si el PP vota en contra “donarà l’esquena a bona part dels seus votants” i també han assenyalat a Junts. “Junts faria bé d’escoltar a la gent. Han de mirar a la gent, no als sindicats, a la gent”, ha dit Pacheco. En qualsevol cas, han defensat portar la norma a la cambra per tal que els grups “es retractin” i es pugui veure quin és el seu posicionament.

Els sindicats han anunciat les mobilitzacions després de reunir-se amb la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz. A la trobada també hi ha participat el secretari d’Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut