Edició 2256

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 28 de setembre del 2024
Edició 2256

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 28 de setembre del 2024

Els Comuns situen com a “condició indispensable” pels pressupostos desplegar el règim sancionador de la llei de lloguers

Mena acusa Junts de "treballar expressament per fer més complicada la vida als catalans"

|

- Publicitat -

Els Comuns consideren que Catalunya disposa d'”eines i majories polítiques” per garantir el dret a l’habitatge, com ara desplegar el règim sancionador de la llei de lloguers. Una mesura que el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha situat aquest dilluns com a “condició indispensable” en la negociació de pressupostos que s’ha d’obrir. Estan pendents de concretar una primera reunió amb el Govern sobre els comptes, però han deixat clar que hi estan “més que disposats”. D’altra banda, Mena ha tornat a carregar contra Junts per haver tombat al Congrés la regulació dels lloguers de temporada i d’habitacions. Els ha acusat de “treballar expressament per fer més complicada la vida als catalans” i els ha demanat que en permetin el debat.

Publicitat

En roda de premsa aquest dilluns, Joan Mena ha subratllat que la posada en marxa del règim sancionador forma part dels acords per a la investidura de Salvador Illa, i per això pressionen el PSC perquè es concreti en la negociació pressupostària. Segons ha explicat, aquesta mesura permetria tenir “inspectors” que “sancionin a qui fa frau de llei amb el lloguer i amb els falsos lloguers de temporada”.

Pel que fa al Congrés dels Diputats, el portaveu de Catalunya en Comú ha demanat “complicitat” als socialistes per tornar a portar la reforma tombada i ha reclamat a Junts que en faciliti la tramitació, a qui ha criticat amb duresa. “Cada cop que algun català entri a un portal immobiliari i vegi els preus desorbitats, que se’n recordi que això continua sent així avui gràcies a Junts”, ha censurat.

La Copa Amèrica, “una estafa”

D’altra banda, els Comuns han denunciat que “aquesta Copa Amèrica està sent una estafa per a la ciutat de Barcelona”. Després que ‘Crític’ hagi publicat que les ajudes públiques dupliquen les previsions inicials, Joan Mena ha assenyalat els seus organitzadors per “haver incomplert les mesures que s’havien pactat amb l’Ajuntament de Barcelona”, en aquell moment governat per Ada Colau.

Et pot interessar  Colau fa un pas al costat convençuda que els Comuns tornaran a l'alcaldia en 2027 i oferint-se de pont amb partits afins
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut