Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Els comuns acusen el Govern de “mentir” sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament

Albiach: "Deien que el macroprojecte no tenia res a veure amb la negociació dels pressupostos i ho tenia tot a veure"

|

- Publicitat -

La formació Comuns-Sumar ha acusat el Govern de “mentir i prendre el pèl a la ciutadania” sobre el macroprojecte del Hard Rock. Així ho ha reivindicat la candidata de la formació a les eleccions del 12-M, Jéssica Albiach, després de saber que l’executiu va renovar el compromís amb el macroprojecte pocs minuts abans de pactar els pressupostos amb el PSC, tal com ha avançat aquest dimecres La Directa. “Deien que el Hard Rock no tenia res a veure amb la negociació dels pressupostos, i ho tenia tot a veure“, ha agregat Albiach. Per això, els comuns han exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que comparegui a la diputació permanent del Parlament i expliqui “en què va mentir i per què”.

Segons ha avançat La Directa i ha confirmat l’ACN, el Govern va rubricar digitalment una diligència que renovava l’encàrrec a Incàsol per adquirir els terrenys del futur complex de joc. Un document que es va signar mitja hora abans de l’anunci d’acord pressupostari entre l’executiu i el PSC, el passat 27 de febrer, i que deixava sense efecte un anterior Acord de Govern del 15 de desembre de 2020, aleshores impulsat pel conseller de Junts Damià Calvet.

Publicitat

El Govern hauria renovat el compromís pactat amb el PSC per tirar endavant el macroprojecte, ja que legalment els contractes entre La Caixa, el Govern i Hard Rock estaven caducats i les clàusules havien rescindit, una qüestió que els comuns “sempre havien defensat”, tal com ha expressat Albiach.

“Aquest acord de Govern es va amagar als mitjans de comunicació i també a la ciutadania, i el que no es pot fer és mentir, pensar que ets el més llest i prendre el pèl a la gent”, s’ha queixat Albiach, que ha demanat “no mirar cap a un costat davant les mentides”.

Et pot interessar  VIDEO | Illa, més content que un gínjol per la continuïtat de Sánchez: diu que "és la millor decisió per a Catalunya"

Segons la candidata, Aragonès va faltar a la veritat en seu parlamentària, i el que ha de fer és “tornar-hi i donar la cara”. Per això, des de la formació exigeixen explicacions a la diputació permanent de la cambra. “Nosaltres hem sigut transparents, li demanem que expliqui en què va mentir i per què”, ha reiterat.

Preguntada per possibles pactes postelectorals, Albiach ha assegurat que la confiança amb ERC “ha quedat malmesa” després d’aquesta informació, però ha insistit que el seu partit “no s’equivoca d’adversari”, referint-se a l’extrema dreta i la dreta. “Som els que som i no pactarem ni amb Junts ni amb el PPC, i per descomptat tampoc amb l’extrema dreta”, ha afegit. Ara bé, ha reiterat que el macroprojecte ja va ser una línia vermella durant la negociació del pressupost i que ho seguirà sent en els pactes postelectorals.

Superilles a la resta de municipis catalans

Albiach ha atès els mitjans des de la superilla entre els carrers d’Enric Granados i Consell de Cent de Barcelona per explicar que una de les seves propostes si la seva formació governa serà estendre aquest model a altres ciutats catalanes. La candidata dels comuns s’ha compromès a impulsar un marc regulador perquè els ajuntaments catalans ho puguin desplegar. “Volem que aquests carrers del s.XXI, que són positius per la gent de Barcelona, ho siguin també per tots els altres municipis”, ha subratllat la candidata. Per a fer-ho, proposen garantir “la normativa, les eines i el pressupost” a tots els consistoris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut