Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2163

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

El Suprem accepta la personació de Puigdemont en la causa del Tsunami Democràtic

El president a l'exili havia sol·licitat personar-se en la causa i poder pronunciar-se sobre l'aplicabilitat de la llei d'amnistia

|

- Publicitat -

La magistrada que instrueix el cas Tsunami Democràtic al Tribunal Suprem, Susana Polo, ha dictat una providència en la qual accepta la personació del president de la Generalitat Carles Puigdemont, tal com ell va sol·licitar. Polo li dona un termini de 10 dies perquè demani, o no, que li apliquin l’amnistia per aquests actes.

Publicitat

En la interlocutòria, que consta de només dues pàgines, Polo recull que ha rebut la petició de personació que Puigdemont va fer aquest dimarts des de París. També dona dos dies a la defensa perquè faciliti les dades de la persona que podrà accedir als fitxers informatitzats de la causa.

Puigdemont va traslladar-se dilluns fins a París per tal de comparèixer davant les autoritats franceses, que l’havien d’informar sobre la investigació judicial del Tsunami Democràtic, causa en la qual està acusat falsament d’un delicte de terrorisme. Allà, el president a l’exili va sol·licitar personar-se en la causa del Tsunami al Suprem, així com poder pronunciar-se sobre l’aplicabilitat de la llei d’amnistia.

Polo va dictar una providència divendres passat on anunciava la suspensió de l’ordre d’investigació europea contra l’expresident Carles Puigdemont i el diputat d’ERC Ruben Wagensberg. La instructora suspenia temporalment la sol·licitud d’assistència judicial en matèria penal remesa a Suïssa, on es troba Wagensberg des del mes de gener. La jutgessa va prendre aquesta decisió arran del que va acordar en la providència de l’11 de juny en què donava deu dies les parts perquè informessin si s’acollien a la llei d’amnistia.

Et pot interessar  El Govern calcula que uns 100.000 procediments oberts per multes es podran acollir a la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut