Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB

La portaveu del PSOE, Esther Peña, celebra el creixement de dos escons a Euskadi

|

- Publicitat -

La portaveu del PSOE, Esther Peña, ha celebrat aquest diumenge els resultats del PSE a les eleccions basques, on ha obtingut dos escons més que als anteriors comicis i ha assolit el seu millor resultat des de 2012, 12 escons. Peña ha donat per feta la revàlida del govern de coalició amb el PNB. “Amb aquests resultats el PSE seguirà millorant la qualitat de vida de la ciutadania basca, crearà més ocupació i reforçarà els serveis públics”, ha dit, i el cap de llista del PSE, Eneko Andueza, “decidirà ara fins i tot amb més força”.

Per contra, la portaveu del PSOE ha afirmat que la ciutadania basca ha demostrat que “el motor de Feijóo està gripat” i que el PP es va “equivocar” quan va repetir que en aquests comicis es generaria un canvi de cicle a l’Estat. “Ha tornat a demostrar que la demoscòpia no és la seva especialitat, perquè el PP se’n va d’aquestes eleccions amb un resultat d’un dígit de percentatge de suport, com a Navarra i a Catalunya, on és residual”.

Publicitat

Fonts del PSOE han destacat que els socialistes han superat el PP a les tres províncies basques i ha incrementat un 25% els seus vots a les capitals, mentre que els populars han obtingut xifres similars a les que registrava el 1990. No temen que el pacte entre el PNB i el PSE pugui afectar els equilibris al Congrés, on el govern de Pedro Sánchez depèn de tots els seus socis, també de Bildu.

A Ferraz, entre altres, han seguit la nit electoral la vicepresidenta María Jesús Montero, el ministre Félix Bolaños i el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán. Pedro Sánchez ha seguit la nit electoral des de la Moncloa, com és habitual en eleccions autonòmiques.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut