Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

El polèmic saló immobiliari The District obre de nou les portes amb 1.200 inversors, 417 ponents i previsió de 12.000 visitants

Entitats socials criden a manifestar-se contra el saló immobiliari: "És el congrés internacional de l'especulació"

|

- Publicitat -

El congrés immobiliari The District torna del 25 al 27 de setembre a Fira Gran Via amb una tercera edició amb números a l’alça: 1.200 inversors internacionals, 417 ponents i la previsió de 12.000 visitants (un 20% més). “Més del mateix, però una mica més de tot”, va afirmar en la presentació el president del saló, Juan Velayos, que aposta per seguir la línia de les dues primeres edicions i fer bandera del “pragmatisme i posar el capital al centre”. “Volem que aquí es parli de negocis i d’operacions”, va reblar Velayos. Diferents entitats socials i pel dret a l’habitatge han cridat a manifestar-se contra The District el dia de la inauguració, aquest dimecres 25: “És el congrés internacional de l’especulació”.

Publicitat

“Prepareu-vos perquè tornen els voltors. Si et cabreja que ens robin els sou, que destrossin la ciutat, que no ens deixin viure tranquil·les. Vine a donar-los la benvinguda. Enfonsem The District”, ha manifestat el Sindicat de Llogateres, que ha convocat una protesta amb sortida de la parada d’FGC Fira Europa. Les dues edicions anteriors de The District a Barcelona ja van estar marcades per les queixes d’entitats socials, ecologistes i pel dret a l’habitatge. En l’edició del 2022, uns 200 manifestants van irrompre al recinte de Montjuïc al crit “d’especuladors” i “resistència”, havent de ser desallotjats pels Mossos d’Esquadra. I en l’edició del 2023 es van produir enfrontaments i moments de tensió amb els Mossos a les portes del recinte i llançament de pintura contra alguns dels assistents al saló.

Els responsables de The District van reclamar més “contundència policial” contra els manifestants, van condemnar el llançament de pintura qualificant-ho “d’agressions” i van sol·licitar una reunió amb el Departament d’Interior. Enguany, el president de The District, Juan Velayos, no s’ha mostrat preocupat per les protestes de moviments socials: “Esperem que no hi hagi maldecaps, està tot molt pensat i treballat”, ha afirmat Velayos. “Tothom té el dret a manifestar-se, només faltaria, però creiem que aquest any tot estarà molt més tranquil i no esperem cap problema”, ha reflexionat en veu alta el president del saló, que també ha volgut ressaltar el canvi de posició del consistori barceloní amb The District, amb l’arribada de Jaume Collboni a l’alcaldia. “És una novetat. Crec que el seu deure i la seva obligació és donar suport al saló i ho estan fent amb interès i il·lusió”, ha celebrat Velayos.

Et pot interessar  VIDEO | Càrregues policials contra els manifestants i activistes pel dret a l'habitatge a les portes del 'The District'

La Copa Amèrica, “un atractiu” per atraure inversors i ponents

“Entenc que és el més lògic i raonable, el que no era lògic i raonable és el que hi havia abans”, ha etzibat el president de The District, que ha precisat altres xifres destacades d’aquesta tercera edició del saló com les 300 estances ‘d’hospitality’, les 600 trobades one-to-one agendades o els 90 mitjans acreditats. A banda, el saló The District 2024 coincideix amb la Copa Amèrica de Vela i s’ha demostrat com un dels “reclams principals” per atraure inversors internacionals i ‘speakers’ de primer nivell. De fet, està prevista la presència de directius globals de fons d’inversió com Blackstone, Rockfield, Goldman Sachs, Hines o Starwood Capital Group. “La Copa Amèrica ha estat un atractiu claríssim, un imant, per atraure públic i talent internacional. Hi ha més ganes que mai de ser aquests dies a Barcelona”, ha conclòs Velayos.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut