Edició 2162

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2162

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

El Constitucional admet el recurs contra el vot telemàtic de Puigdemont i Puig però no el suspèn

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’empara contra el vot a distància que els diputats del Parlament Carles Puigdemont i Lluís Puig van emetre per a la constitució de la Mesa. El PP, la formació que va presentar el recurs, demanava també suspendre cautelarment l’acord de la Mesa que va permetre el vot telemàtic; tanmateix, el Constitucional ha rebutjat aquesta petició.

Publicitat

L’acord de la Mesa d’Edat, presidida pel diputat de Junts Agustí Colomines, va fer possible una majoria independentista i l’elecció de Josep Rull com a president del Parlament; així com la permissió del dret a votar a distància, malgrat la ingerència del TC comesa cinc dies abans del ple que anul·lava el vot a distància de Lluís Puig arran d’un recurs interposat pel PSC.

Posteriorment, el PP va interposar un altre recurs d’empara contra el nou acord de la Mesa. Els populars argumentaven que l’acceptació del vot delegat de Puigdemont i Puig contravenia el mandat del mateix TC emès cinc dies abans del ple. El president del TC, Cándido Conde-Pumpido, va decidir la setmana passada introduir aquest debat al ple que ha començat aquest dimarts per donar una resposta ràpida a la petició dels populars.

El recurs reclamava als magistrats que anul·lessin de forma cautelar l’acord de la Mesa d’Edat, una decisió que hauria tingut un efecte incert sobre el resultat de la votació per a l’elecció de Rull, les dues vicepresidències i les quatre secretaries de la Mesa del Parlament.

Malgrat l’admissió a tràmit, una majoria dels magistrats del TC ha decidit no suspendre cautelarment aquell acord, com demanava el PP. Han votat en contra els magistrats conservadors Enrique Arnaldo i Concepción Espejel. L’admissió a tràmit no implica cap posicionament sobre el fons de la qüestió, que es debatrà en futurs plens.

Et pot interessar  L'extrema dreta francesa, conxorxada amb l'espanyola, amenaça d'expulsar Puigdemont de França
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut