Edició 2162

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024
Edició 2162

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 27 de juny del 2024

Compromís amenaça el PSOE amb retirar-li el suport si aplica només un finançament “singular” a Catalunya

Patxi López diu que el nou sistema atendrà les "singularitats de tothom"

|

- Publicitat -

La portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Àgueda Micó, ha advertit aquest dimarts que la seva formació no està disposada a votar a favor d’un finançament “singular” només per a Catalunya. En roda de premsa al Congrés, Micó ha retret al PSOE que impulsi aquesta reforma només per interessos “partidistes” i l’ha advertit que en aquests moments “no disposa d’una majoria” al Congrés dels Diputats per impulsar-la “si no es tenen en compte les dificultats concretes i la situació específica de territoris com el País Valencià i la resta de territoris infrafinançats”.

Publicitat

Compromís també ha advertit sobre la bilateralitat en la negociació entre el PSOE i ERC. Segons Micó, el PSOE ha de tenir “una mirada àmplia que doni solució als problemes de tots els territoris”. Per tant, ha dit, la negociació ha de ser amb “tots”.

Les advertències de Compromís han obtingut resposta per part del portaveu del PSOE a Congrés, Patxi López. També en roda de premsa ha recordat que els socis que es queixen d’aquesta negociació també volen un finançament “singular” per als seus territoris.

“D’això es tracta”, ha dit López, “d’atendre les necessitats singulars que té cada territori per buscar la suficiència financera que els permeti mantenir i sostenir les competències que té cadascú”.

Segons López, Espanya “està conformada per territoris diversos, diferents i amb singularitats pròpies”, perquè “hi ha territoris que tenen costa i altres muntanya” com “n’hi ha que tenen llengua pròpia i altres que no”, i “algunes tenen policia pròpia i altres no”.

Això fa que tinguin “necessitats especials” i el sistema de finançament ha de donar resposta a aquestes “singularitats” des de la “igualtat” en l’accés als serveis.

Et pot interessar  Puigdemont, contundent contra Sánchez: l'acusa de fer "xantatge" amb el "finançament singular" només per investir Illa

“Si féssim un sistema de finançament igual per a tothom seria injust, i no parlem de privilegis, sinó que cada comunitat tingui recursos suficients per atendre les demandes dels seus ciutadans”.

En aquest sentit, ha recordat que el govern espanyol ha destinat a les comunitats autònomes “250.000 milions més” que l’anterior executiu, que va retallar les aportacions als territoris. “Hi ha qui parla de maltractament, però maltractament és el que hi havia a l’època del PP”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut