Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024
Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024

Batlle diu que el dispositiu de Sant Joan estava “absolutament dimensionat” i titlla de “lamentable” la reacció de TriasxBcn

Avança que el detingut per la mort d'un jove a la Barceloneta té 37 anys, duia la samarreta tacada de sang i que "semblava tenir" antecedents

|

- Publicitat -

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha defensat que el dispositiu per a la revetlla de Sant Joan estava “absolutament dimensionat” i ha afirmat que la mort d’un jove per arma blanca a la Barceloneta és un fet que va més enllà del dimensionament policial. En declaracions a Catalunya Ràdio, Batlle ha considerat “lamentable” la reacció del grup municipal TriasxBcn, que ha demanat la seva dimissió per aquests fets. “Hem de fer política de seguretat però no política amb la seguretat”, ha dit. Batlle ha avançat que el detingut presumptament relacionat amb la mort del jove té 37 anys i que ara la policia científica està investigant les taques de sang que tenia a la samarreta.

Publicitat

Batlle ha tornat a lamentar la mort d’un jove la nit de Sant Joan a mans d’una persona que el va atacar amb una arma blanca. Ha explicat que la mort va ser immediata i que també ho va ser la detenció del presumpte autor dels fets. Sobre l’arrestat, tot i no concretar-ho, ha dit que sembla que tenia antecedents.

Sobre el fet que l’agressió hagi estat amb arma blanca, Batlle ha recordat les crítiques que va rebre per parlar de la “cultura de la navalla” però ha insistit que el que volia dir és que hi ha gent que surt amb la navalla a la butxaca: “No crec que la portin per pelar la poma”, ha manifestat.

Ha posat en valor que la Guàrdia Urbana ha estat el primer cos policial en portar pales detectores de metall per tal de fer controls preventius i ha reiterat la seva preocupació per la presència d’aquestes armes en segons quins entorns.

Et pot interessar  Rovira avisa que ERC no té por d'una repetició electoral si PSC i Junts no es mouen: "Tinc el candidat d'ERC al cap"

En tot cas, ha assegurat que el dispositiu i el desplegament policial que es va preparar amb motiu de la revetlla de Sant Joan a Barcelona era l’adequat. Ha recordat que, a més, es feia en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i hi havia “totes les prevencions”.

Per tot plegat, ha criticat l’actuació del grup municipal TriasxBcn, de qui ha criticat l'”exabrupte” i el fet de voler fer política amb la seguretat. Els hi ha recordat que ells també han tingut responsabilitats en seguretat i saben quina és la realitat. Batlle ha reclamat que el que fa falta és col·laboració i ha rebutjat dimitir per aquesta situació.

A més, ha apuntat que en els darrers mesos s’ha notat un descens d’alguns delictes a la ciutat, com la baixada d’un 6,1% dels furts en comparació amb els mateixos mesos de l’any passat o l’increment d’un 8,8% dels detinguts i un 10,2% dels imputats.

D’altra banda, i sobre el problema de la droga, ha explicat que ell tancaria tots els clubs cannàbics de la ciutat i incrementaria tots els esforços per lluitar contra el tràfic de drogues.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut