Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

Batet avergonyeix Illa: assenyala el seu executiu com el “més espanyolista” i li retreu haver faltat a l’homenatge de les víctimes del 17-A

Recorda al president que els qui han fet "més soroll" amb el finançament han estat Sánchez i Montero

|

- Publicitat -

El president de Junts al Parlament, Albert Batet, no ha dubtat a l’hora d’avergonyir el nou president de la Generalitat, Salvador Illa, pels seus actes des que va ser investit el passat 8 d’agost. En el que és la primera compareixença d’Illa al Parlament, Batet li ha assenyalat que ha configurat un “Govern espanyolista” que no governa per a tots els catalans; a la vegada, li ha retret que preferís “anar-se’n de vacances amb Sánchez” a participar en l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17-A.

Publicitat

Batet s’ha dirigit directament a Illa per a etzibar-li que la seva legislatura “no ha començat bé”, sinó que ho ha fet “tard i malament”. El president de Junts a la cambra catalana ha qualificat “d’insòlit” que Illa fos investit el 8 d’agost, però no hagi anat al Parlament a explicar la composició del Govern fins a gairebé un mes. “Se’n van anar tots de vacances”, ha lamentat, tot assenyalant l’absència d’Illa a les Rambles de Barcelona en l’ofrena en record de les víctimes dels atacs del 17-A. “Ha anat de vacances a Lanzarote a rebre instruccions de Sánchez abans de venir a comparèixer al Parlament i és el primer president que no ha anat a l’acte d’homenatge dels atemptats del 17-A“, ha dit. En aquest sentit, Batet ha conclòs que el Govern d’Illa prioritza la Moncloa al Parlament i té un “perfil sucursalista”.

Així mateix, en referència a la intervenció inicial de Salvador Illa, li ha replicat que els qui han fet “més soroll” sobre el finançament han estat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra María Jesús Montero. “No vingui a escudar-se al Parlament, quin engany”, ha afegit. Batet també ha criticat la configuració del nou executiu, el qual tal com ha denunciat és un “govern espanyolista” que no és per a tots als catalans. El líder de Junts al Parlsment també ha carregat contra el nomenament d’alts càrrecs que, segons ha dit, exclouen una majoria àmplia perquè “han anat contra l’autogovern de Catalunya””. Així, ha citat el conseller de la Unió Europea i d’Acció Exterior, Jaume Duch, com a “principal enemic de l’independentisme des del Parlament Europeu” o el secretari d’afers econòmics del Departament d’Economia, Francesc Trillas, i les seves declaracions de fa 4 anys sobre recloure part dels independentistes en una mena de reserva.

Et pot interessar  El Govern del PSC valida el nefast informe que els Mossos van enviar al Suprem i nega la seguretat a Puigdemont

El president de Junts a la cambra també s’ha dirigit a ERC per preguntar-los si aquests són els valors republicans que han facilitat la investidura d’Illa i han permès els nomenaments.

Durant el torn de rèplica, Illa ha retret a Batet que l’acusi de “no fer feina”. “Una mica de ‘fair play’, Junts el que volia era estar preparant unes eleccions i vostè em diu que no hem fet feina?”, ha demanat. En aquesta línia, ha afirmat que es pren “seriosament” els comentaris del president del grup parlamentari de Junts però ha apuntat que els relativitza “bastant”. Per tot plegat, Illa ha reclamat a Batet que s’encarregui de fer el mateix que després exigeix al Govern. Batet ha reconegut que Junts preferia repetir eleccions abans de tenir un “govern espanyolista i dèbil” i ha demanat a Illa que no vagi al Parlament a fer un “discurs victimista”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut