Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Aragonès troba una “falta de respecte” que Illa i Puigdemont es “reparteixin les cadires” ja abans del 12-M

Nega que Aliança Catalana treballi per la independència perquè "expulsa" una part de la societat

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha dit que és una “falta de respecte” que els candidats de PSC i Junts, Salvador Illa i Carles Puigdemont, es “reparteixin les cadires” ja abans de la cita electoral. Durant una roda de premsa a l’agència EFE, aquest dilluns, Aragonès ha assegurat que el líder socialista està “desorientat” perquè ja ha dit que vol governar en solitari, o amb un govern d’esquerres o fins i tot amb Junts. Així mateix, el president del Govern i candidat a la reelecció ha afirmat que Puigdemont té “por” de confrontar propostes amb ell. Aragonès ha reiterat els tres àmbits centrals d’ERC per pactar després del 12-M: referèndum, finançament singular, reforç de l’estat del benestar i la llengua.

Aragonès ha insistit amb les crítiques contra PSC i Junts. El cap de llista d’ERC ha afirmat que els socialistes han “abandonat” el català en campanya, i ha augurat que també ho farà si presideix la Generalitat. El candidat d’ERC també ha acusat Junts de no haver situat mai la política lingüística com a “prioritat” quan ha governat.

Publicitat

El president i candidat a la reelecció ha subratllat que manté la proposta d’un “cara a cara” amb Puigdemont o qualesvol altre candidat al 12-M. En aquest sentit, ha mostrat “sorpresa” pel fet que el cap de llista de Junts digui que vol parlar amb ell el mateix 12-M a la nit, però no durant la campanya: “Hi ha por a confrontar propostes”, ha opinat.

De fet, Aragonès continua centrant la campanya -i les respostes a la premsa- en les seves tres grans propostes (referèndum, finançament singular i reforç de l’estat del benestar i la llengua). És en aquest sentit que el candidat d’ERC no concreta les seves preferències per pactar després del 12-M, amb l’argument que primer cal que la ciutadania decideixi a les urnes, aquest diumenge.

El cap de llista republicà ha reiterat que buscarà acords amb qui s’avingui als tres àmbits del programa d’ERC. Ni Aragonès ni el seu equip entren a valorar les enquestes, que apunten a un retrocés d’Esquerra, que podria caure en tercera posició el 12-M.

Et pot interessar  Puigdemont rebutja una repetició electoral o exercir de cap de l'oposició mentre crida a refer la unitat independentista

El seu candidat ha recordat que les enquestes de les eleccions espanyoles del 23-J de 2023 apuntaven a una majoria absoluta de PP i Vox, i a una presidència gairebé assegurada per a Alberto Núñez Feijóo. Dos escenaris que no s’han complert. És en aquest sentit que Aragonès manté que prefereix esperar al 12-M.

A Calàbria confien en mobilitzar la pròpia base d’ERC, així com en convèncer el votant indecís. Des del partit remarquen que Esquerra és la segona opció en moltes combinacions, i creuen que encara poden tenir opcions de ser el partit independentista amb més escons.

Nega que Aliança Catalana treballi per la independència perquè “expulsa” una part de la societat

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha negat que Aliança Catalana treballi per la independència: “És fals”. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns a l’agència EFE, al president i candidat a la reelecció ha argumentat que el partit d’extrema dreta que lidera Sílvia Orriols vol “expulsar” una part de la ciutadania. I que la plena sobirania només arribarà a partir d’una “forta cohesió social”. Aragonès ha constatat que, d’aquesta manera, Aliança Catalana treballa “en contra” de la independència, i que Catalunya serà lliure només si la majoria de la societat s’hi sent interpel·lada: “Són garantia perquè la independència fracassi”, ha insistit.

Aragonès ha asseverat que Aliança és “garantia” perquè la independència “fracassi”, ja que pretén “expulsar” una part de la ciutadania catalana. El cap de llista d’ERC ha conclòs que ell no compta el partit d’Orriols dins del bloc independentista: “En tot cas estan en l’àmbit de l’extrema dreta, amb Vox”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut