Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Aragonès treu ferro a l’acord sobre el Hard Rock i afirma que només “actualitzava característiques tècniques”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que l’acord de Govern sobre el Hard Rock “no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara” i ha argumentat que es tracta d’un document impulsat per actualitzar “característiques tècniques”. Des de Belfast, Aragonès ha recordat que és un projecte que no considera una prioritat i que no tenia “ni un euro” previst als pressupostos que finalment no van tirar endavant. El president ha negat haver amagat aquest acord i ha recordat que és el Govern mateix qui l’ha fet públic a través del portal de transparència. En aquest sentit, emmarca les crítiques sorgides després de la notícia al clima de campanya: “No entraré en dinàmica electoralista”.

Segons ha avançat ‘la Directa’ i ha constatat l’ACN, el 27 de febrer, el mateix dia que es va tancar l’acord de pressupostos amb el PSC, l’executiu va fer un Acord de Govern que consta de dos punts relacionat amb el projecte del Hard Rock.

Publicitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tret ferro a la transcendència del document i ha afirmat que només “actualitzava característiques tècniques” del projecte. “Tothom sap que aquest projecte no és el meu projecte, no és la meva prioritat”, ha remarcat Aragonès des de Belfast. El president ha exposat que si el Hard Rock tira endavant serà a través d’un acord entre privats i pel “procediment urbanístic” garantint la seguretat jurídica: “El Govern tenim eines limitades per decidir si ha de tirar endavant o no”.

Després de la informació publicada, els Comuns han acusat el Govern de “mentir i prendre el pèl a la ciutadania”, mentre el PSC ha insistit que el Hard Rock no va formar part de la negociació dels pressupostos per al 2024. “Jo crec que en campanya tothom aprofita i no entraré en la dinàmica partidista i electoralista”, ha dit Aragonès i sí que ha volgut deixar clar que no hi havia “ni un euro” per al Hard Rock en els pressupostos: “No tenia cap recurs i aquest document no canvia res”.

Et pot interessar  Aragonès demana una "clara majoria" d'ERC per evitar que el PSC torni a acceptar els vots del PP per investir Illa

També ha negat que el Govern hagi volgut “amagar res”: “El Govern adopta desenes d’acords que es publiquen al portal de transparència, és un acord pública des de fa setmanes, i estava publicat”.

Viatge a Belfast

El president ha començat el viatge institucional aquest dimecres a Belfast reunint-se amb l’alcalde, Ryan Murphy. Està previst que a la tarda es trobi amb la primera ministra d’Irlanda del Nord, Michelle O’Neill.

Aquest viatge arriba a poques hores de començar la campanya electoral. En aquest sentit, Aragonès ha exposat que l’afronta amb l’objectiu d’explicar les seves prioritats per als pròxims quatre anys, que passen per aconseguir un acord per al referèndum, implementar un finançament singular, apostar per la reindustrialització del país i reforçar la llengua: “Continuaré defensant la independència, la justícia social i els valors republicans”.

Aragonès, responent a les preguntes dels mitjans de comunicació sobre la compareixença de Salvador Illa pel cas Koldo, ha afirmat que aquesta setmana s’han conegut coses “que no sabíem”, com ara que hi havia hagut reunions amb l’aleshores ministre. “Caldrà conèixer tota la informació al respecte amb noves compareixences”, ha exposat el president que, des d’un punt de vista global i sense entrar al detall, ha exposat que la seva postura és la de “tolerància zero” davant la corrupció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut