Edició 2258

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 30 de setembre del 2024
Edició 2258

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 30 de setembre del 2024

Alamany referma la seva aposta per entrar al govern de Collboni però rebutja que ERC formi part de l’executiu d’Illa

Pel que fa al congrés nacional d'ERC, defensa que hauran de "reconstruir el partit amb gent que està a altres candidatures"

|

- Publicitat -

La presidenta del grup d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ha refermat la seva aposta per entrar al govern de Jaume Collboni però ha rebutjat fer el mateix a l’executiu de la Generalitat liderat per Salvador Illa. “Son contextos diferents”, ha dit en una entrevista a TV3. Segons Alamany, un partit independentista com ERC ha de governar a Barcelona i ser a les institucions. “Jo vull que a Barcelona hi hagi una força independentista com la nostra que governa”, ha refermat. En referència a la votació frustrada de la militància d’ERC al juny per decidir si el partit entrava al govern municipal, Alamany ha dit que van passar “coses rares” que no s’haurien de repetir. “Hi ha gent que no venia mai i va tenir un ímpetu per venir”, ha afegit.

Publicitat

ERC va acabar ajornant la consulta del juny passat perquè els militants que hi van anar per votar van superar l’aforament previst. Segons Alamany, és un exemple de coses que no han de passar en el futur d’ERC. I també ha assumit la seva responsabilitat per “no veure” què acabaria passant.

Pel que fa a la política d’aliances, ha defensat que hi hagi aliances “molt diverses” i que en alguns llocs es pacti amb Junts, altres amb els comuns o amb el PSC. “ERC ha de tenir un perfil definit i un discurs nacional clar. Les aliances electorals no defineixen el partit”, ha assegurat.

Defensa que hauran de “reconstruir el partit amb gent que està a altres candidatures”

La candidata a secretària general d’ERC fent tàndem amb Oriol Junqueras, Elisenda Alamany, ha defensat que s’haurà de “reconstruir” el partit amb gent que està a altres candidatures. “Molts d’ells són amics meus i companys. Jo tindré la responsabilitat d’aixecar el partit amb aquesta agent”, ha dit en una entrevista a TV3. Preguntada per les declaracions de Junqueras sobre no recosir cap ferida que prèviament no s’hagi netejat, Alamany ha defensat que s’han de “depurar responsabilitats” pels cartells sobre l’Azheimer i s’ha compromès a “arribar fins al final” si és la nova secretària general. “Si no, no podrem reparar”, ha dit per després afegir que cal establir les “regles de joc” perquè “no torni a passar”.

Et pot interessar  Sense avançament: l'informe jurídic avala la data del congrés d'ERC fixada pel 30 de novembre

Segons Alamany, ERC ha de recuperar un discurs “obert i transversal” amb el què “ha aconseguit en molts moments liderar el país”. Es tracta, per a la candidata a secretària general, de no arribar només als convençuts sinó “anar més enllà d’aquestes fronteres”. I ha defensat que l’expresident Oriol Junqueras és un lideratge que ho pot aconseguir.

“Junqueras és la persona que agafa un partit petit i el fa gran. Volem tornar a fer això i amb una política renovada per recuperar sectors que hem perdut”, ha assegurat. També ha recordat que l’expresident que vol tornar a liderar ERC és qui ha portat el partit “als millors anys de la història”. “Vull entregar les claus a qui ja ho ha fet i estic convençuda que ho tornarà a fer possible”, ha conclòs. A més, Alamany ha assenyalat que després de “pilotar” el país, Junqueras va patir repressió i en els últims anys “no ha tingut les regnes del partit al 100%”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut